2017-05-22, Arbetsförmedlingen.

2017-05-22-00022017-05-22-0005

2017-05-22;
Tillbaka till vardagen, det vill säga gå till arbetsförmedlingen, ja alltihopa känns oftast som ett stort skämt vilket det faktiskt nog kan vara…
För tänker vi efter vad kostar institutionerna, rut avdrag, rot avdrag, skattefusk från de rika, försvaret, you name it mycket som ingen har någon direkt nytta av förutom de som själva är inblandade i det. Om vi hade tagit dessa pengar och delat ut dem till alla skulle det med stor sannolikhet finnas till alla och bli över för de som behöver extra. Nu menar jag inte de som redan har två, tre bilar och behöver köpa en utomhus pool, eller nytt ebenholts-biljardbord. Utan de svagaste i samhället.

Istället byggs ett system upp välsmort och sofistikerat kring en byråkrati baserad kring kapitalism, dvs nepotismen blir ett faktum. Jag lovar er fler historier inifrån, vänta ni bara… Byråkratin blir ett sätt för alla att gömma sig och försöka att inte se verkligheten, vad som behövs att göras, utan alla försöker med nöd och näppe att klara sig. Om det är att försvara ett system som är fel, ja då får det vara det priset en får ta….

 

Nåväl det var i alla fall bra väder…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s